albert cuypmarktDe Albert Cuypmarkt is een dagmarkt (ma t/m za) in Amsterdam op het gedeelte van de Albert Cuypstraat tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat in De Pijp in het stadsdeel Zuid. De straat en de markt zijn vernoemd naar Albert Cuyp, een kunstschilder uit de 17e eeuw.

De markt begon als een losse verzameling straatventers en handkarren. Dit ontaardde in het begin van de 20e eeuw in een chaos, waarop het gemeentebestuur in 1905 besloot een vrije markt te vestigen, die in eerste instantie alleen op zaterdagavond gehouden werd. In 1912 werd de markt een dagmarkt. Oorspronkelijk was de straat toegankelijk tijdens de markt, maar al vele jaren is de straat volledig voor verkeer afgesloten indien de markt open is. Op zondag is de Albert Cuypstraat wel geopend voor verkeer en kun je hier gratis parkeren. Lunchcafé Bozz is niet geopend op Zondag m.u.v. feesten en partijen.

De markt is de drukste van geheel Nederland en naar verluidt de grootste dagmarkt van Europa. Het is een belangrijke toeristenattractie.bozz41